Nederland loopt in Europa op kop bij het inschakelen van een incassobureau

Geplaatst door: Enzo van Bambost | 9 Juni 2011

Uit een Europees onderzoek van Atradius is gebleken dat, in tegenstelling tot vorig jaar, bedrijven bij het kiezen van een incassobureau meer interesse hebben in de succesratio van het bureau dan in de prijs die betaald moet worden voor het incasseren van de openstaande vordering.

Deze trend is zichtbaar in de meeste Europese landen en laat zien dat het Europese bedrijfsleven, in vergelijking met vorig jaar, op een andere manier aankijkt tegen het laten innen van hun vordering door een incassobureau.

Ook is uit het onderzoek gebleken dat bedrijven in 2011 eerder bereid zijn om hun openstaande vorderingen uit handen te geven aan een extern incassobureau. Gedurende de financiële crisis werden er vaak intern werknemers aangesteld om de openstaande vorderingen te incasseren maar nu de economie weer stijgende is wordt deze taak weer uitbesteed aan incassobureaus om zo personeel vrij te maken om de nieuwe orders te kunnen verwerken.

Opmerkelijk is dat Nederland koploper is wat betreft het uit handen geven van openstaande vorderingen aan een extern incassobureau. Maar liefst 65 procent van de respondenten van het onderzoek geeft aan gebruik te maken van incassobureaus. Dit is een stijging van 10 procent ten opzichte van 2010.

Trustoo pro badge