Japan hard op weg naar volledig herstel

Geplaatst door: Enzo van Bambost | 2 Mei 2011

Het Japanse bedrijfsleven maar ook de Japanse toeristische industrie recupereren zich onverwacht snel van de gevolgen van de aardbeving en de daaropvolgende tsunami van de afgelopen maand maart. Minister Matsumoto van Buitenlandse Zaken wijst erop dat Japan er klaar voor staat om toeristen en zakenlieden te ontvangen.

De minister wijst erop dat de WHO heeft bepaald dat de strenge beperkingen die het land eerder waren opgelegd niet meer noodzakelijk zijn en dat het bedrijfsleven in het gebied waar de tsunami het hardst heeft toegeslagen al een heel eind op weg is naar volledig herstel.

Na de problemen met de kerncentrales in Fukushima hebben heel wat landen overwogen om hun onderdanen te adviseren niet naar Japan te reizen of Japans voedsel te eten. Dat is in een aantal gevallen ook gebeurd, maar de minister wijst er nadrukkelijk op dat de radioactiviteit in Tokio nimmer een kritiek niveau heeft bereikt.
De nieuw in te stellen autoriteit moet financieel toezicht gaan houden op de ca. 400 woningbouwcorporaties. De minister van Binnenlandse Zaken zal het bestuur, de integriteit en de prestaties van de corporaties gaan controleren.

Trustoo pro badge