Wet verruiming competentiegrens kantonrechter aangenomen door Eerste Kamer

Geplaatst door: Enzo van Bambost | 17 Mei 2011

Vandaag is de wet die o.a. de wijziging van de bevoegdheid van de kantonrechter regelt met algemene stemmen aangenomen door de Eerste Kamer, na stemming bij zitten en opstaan. Het wetsvoorstel was al eerder in 2010 door de Tweede Kamer aangenomen, maar moest nog door de Eerste Kamer geaccordeerd worden. De wet is nu dus een feit en zal zo goed als zeker op 1 juli aanstaande in werking treden.

Door de wetswijziging zal de kantonrechter voortaan kennis mogen gaan nemen van zaken met een geldelijk belang tot € 25.000,– in plaats van de huidige € 5.000,–. Hierdoor zijn burgers en bedrijven bij zaken tot € 25.000,– niet meer verplicht zich te laten vertegenwoordigen door een dure advocaat.

Uiteraard zal Hettema & van Bambost Juristen, na inwerkingtreding van de wet, haar unieke aanbod van kosteloos procederen uitbreiden naar vorderingen tot € 25.0000,– als deze gerechtelijk ingevorderd moeten worden.

Hierdoor kunnen onze cliënten voortaan aanzienlijk gaan besparen op hun proceskosten nu zij ook voor hogere vorderingen niet langer een dure advocaat op uurbasis hoeven te betalen maar onze juristen daarvoor kosteloos kunnen inschakelen.

Trustoo pro badge