Niet eerder in acht jaar zo weinig faillissementen

Geplaatst door: Enzo van Bambost | 7 oktober 2016

Sinds 2008 zijn er niet zo weinig faillissementen uitgesproken als in de afgelopen maand september 2016, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze week gepubliceerd. Het aantal faillissementen dat in september 2016 werd uitgesproken was overigens hetzelfde als de maand daarvoor, augustus 2016.

Sinds het uitbreken van de crisis werd het hoogste aantal faillissementen overigens uitgesproken in mei 2013. Sinds die maand is het aantal faillissementen gestaag gaan dalen tot september 2015. Daarna waren er perioden waarin het aantal faillissementen afwisselend steeg en daalde totdat uiteindelijk in de afgelopen maanden augustus en september het laagste niveau sinds acht jaar werd bereikt.

Over de periode januari tot en met september 2016 is het aantal faillissementen met bijna 20 procent gedaald vergeleken met dezelfde periode in 2015.

Het aantal bedrijven en organisaties dat in de maand september van dit jaar failiet werd verklaard bedraagt 268. Bij dit aantal zijn eenmanszaken niet meegeteld. De categorie waarin de meeste bedrijven failliet gingen was de handel, te weten 63 bedrijven. In de categorieën fincanciële dienstverlening en de bouw gingen 36 bedrijven failliet.

De bedrijfscategorieën waarin de meeste ondernemingen actief zijn zijn de financiële dienstverleningen en de handel. Tenslotte waren de twee bedrijfscategorieën waarin de afgelopen maand relatief veel faillissementen werden uitgesproken de horeca en de bouw.

Trustoo pro badge