Maand mei ideaal voor opschonen debiteurenportefeuille

Volgens het VCMB is de maand mei de beste maand voor bedrijven om openstaande rekeningen te incasseren. Doordat er in de maand mei vakantiegeld wordt uitgekeerd hebben consumenten extra geld tot hun beschikking en is hierdoor de kans aanzienlijk groter dat uitstaande rekeningen betaald kunnen worden.

Het risico bestaat natuurlijk dat consumenten door het extra geld in de verleiding komen om dure consumptiegoederen aan te schaffen, maar het mag niet zo zijn dat dit ten koste gaat van de lopende betalingsverplichtingen, aldus het VCMB. Door hun debiteurenafdelingen nu extra hard aan het werk zetten kunnen bedrijven proberen eerst hun vorderingen te incasseren voordat de consument zijn geld besteedt aan andere zaken.

Een debiteurenportefeuille die opgeschoond is zorgt voor een positievere balans en een hogere kredietwaardigheid, aldus Bervin Jansen, voorzitter van het VCMB. Dat is juist in de maand mei voor bedrijven zo belangrijk omdat dit een dure maand voor ze is omdat ze zelf ook vakantiegeld aan hun werknemers moeten uitbetalen.