Incassobureaus hebben het weer wat rustiger

Geplaatst door: Enzo van Bambost | 27 April 2011

Nederlandse huishoudens hebben hun betaalgedrag het afgelopen jaar verbeterd. Rekeningen worden sneller betaald en consumenten kwamen daardoor minder snel in aanraking met een incassobureau of deurwaarder, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de GGN.

Toch betalen veel Nederlanders hun rekeningen vaak nog steeds te laat, wat eerder komt door slordigheid en vergeetachtigheid dan door een gebrek aan geld. Vooral de vaste lasten worden te laat betaald. 16% van de Nederlanders vergeet nog wel eens de huur of hypotheek op tijd te betalen. Vorig jaar was dit percentage nog 9%. Ook met het betalen van verzekeringspremies, energiekosten, telefoonkosten, belasting en watergeld wordt dit jaar slordiger omgegaan.

De grote steden hebben de meeste wanbetalers. Hier heeft 19% betalingsproblemen. Het landelijk gemiddelde is 12%.

Door het verbeterde betaalgedrag in het afgelopen jaar kwam nog maar 6% van de huishoudens in aanraking met een incassobureau tegenover 10% vorig jaar. Consumenten met een inkomen dat beneden modaal ligt hebben vaker te maken met een incassobureau(12%). Het aantal Nederlanders dat met een deurwaarder in aanraking kwam is gedaald van 4% naar 2%.

Trustoo pro badge