Driekwart Nederlandse jongeren heeft moeite met geld om te gaan

Geplaatst door: Enzo van Bambost | 11 Mei 2011

Geldzaken blijken voor jongeren tussen 12 en 18 jaar erg moeilijk te zijn, zo blijkt uit een scholierenonderzoek uitgevoerd door het Nibud. Zaken zoals het overzicht houden over je geld, het voorkomen dat je te veel koopt, het bewust zijn van prijzen en het vinden van betrouwbare informatie wordt door 71 procent van de onderzochte jongeren als lastige materie ervaren.

Volgens het Nibud is het daarom belangrijk dat ouders hun kinderen leren om met geld om te gaan. Om die ouders hierbij te helpen is het Nibud een samenwerking aangegaan met Marieke Henselmans en Erica Verdegaal en hebben zij een opvoedboek geschreven genaamd “Goed met geld, hoe financiële opvoeding loont”. Een boek waarin theorie en praktijk samen komen om zo financiële opvoeddilemma’s en gedragstypen te herkennen en te verbeteren door middel van onder andere cases.

Voormalig minister van Financiën, Wouter Bos, die het voorwoord heeft geschreven, onderschrijft het belang voor jongeren om goed met geld om te gaan. Dit voorkomt financiële tegenvallers en versterkt de financiële zelfstandigheid.

Trustoo pro badge