2014 kende het hoogste aantal incassozaken ooit

Geplaatst door: Enzo van Bambost | 12 Februari 2015

In het afgelopen jaar is het aantal incassozaken gestegen naar het hoogste aantal ooit gemeten, namelijk 4,2 miljoen. Bij elkaar vertegenwoordigden deze zaken een bedrag van ongeveer 7 miljard euro aan onbetaalde rekeningen. Deze cijfers zijn recentelijk gepubliceerd door de NVI.

In 2013 was dit aantal nog 3,6 miljoen met een openstaand bedrag van 6,2 miljard euro. De stijging in 2014 is dan ook meer dan 16% vergeleken met 2013 en betreft zowel bedrijven als particulieren. De stijging is vooral ontstaan in het laatste halfjaar van 2014.

De stijging is niet alleen te wijten aan de nog steeds voortdurende economische crisis maar ook aan het feit dat bedrijven steeds stringenter worden in het nastreven van een tijdige betaling van hun vorderingen en daardoor eerder hun vorderingen uit handen geven dan voorheen het geval was.

Toch betreft het grootste deel van de incassozaken particulieren. Met name verhuurders, telefoonmaatschappijen en nutsbedrijven geven in toenemende mate hun vorderingen ter incasso uit handen.

Trustoo pro badge