Minister De Jager wil aanscherping eisen financieel adviseurs

Minister Jan Kees de Jager van Financiën heeft gisteren laten weten dat hij financieel adviseurs verplicht wil gaan stellen om een diploma van een relevante opleiding in bezit te hebben om hun werk te kunnen uitoefenen. Daarnaast wil hij de wettelijke eisen van vakbekwaamheid aanscherpen en dienen alle financieel adviseurs straks geregistreerd te staan in een centraal register.

Onlangs heeft de AFM bekend gemaakt dat 20% van alle financieel adviseurs niet voldoet aan de huidige eisen van vakbekwaamheid. Ook zouden de opleidingen van onvoldoende kwaliteit zijn. Daarin zou onvoldoende aandacht zijn voor bijvoorbeeld vakken als adviesvaardigheden en professioneel gedrag.

De minister vindt het niet meer dan normaal dat je als consument ervan uit mag gaan dat een financieel adviseur voldoende kundig is, temeer daar het om belangrijke kwesties als hypotheken en verzekeringen gaat.

De Jager zal de branche later deze maand nader informeren over de uitwerking van zijn plannen.

Minister De Jager wil aanscherping eisen financieel adviseurs geschreven door op