Algemene huurverhoging sociale huursector per 1 juli van de baan

Minister Piet-Hein Donner van Binnenlandse Zaken zal naar alle waarschijnlijkheid begin juni met een alternatief voorstel komen om huurwoningen toch 25 extra WWS-punten te geven. Deze toezegging is door de minister gedaan tijdens een bespreking met de Kamercommissie van Binnenlandse Zaken eerder deze week.

Minister Donner lanceerde eerder een plan om alle woningen uit de sociale huursector in het hele land 25 extra punten te geven, maar nu blijkt dat dat plan niet de instemming van de Tweede Kamer kan verkrijgen. Alleen de VVD stemde voor.

In het regeerakkoord was eerder afgesproken dat de extra punten alleen gegeven zouden worden in schaarstegebieden. De minister vreesde echter dat de uitvoering van dat plan teveel rompslomp zou geven en trok het plan daarom door naar het hele land in de veronderstelling dat alleen verhuurders in schaarstegebieden van de mogelijkheid om extra punten toe te kennen gebruik zouden maken, maar het voorstel van de minister is nu afgeketst.

De geplande invoering van de maatregel per 1 juli 2011 zal waarschijnlijk niet meer doorgaan.

Algemene huurverhoging sociale huursector per 1 juli van de baan geschreven door op