Aantal failliete bedrijven verder gedaald

In het tweede kwartaal van dit jaar is het aantal bedrijven dat failliet ging met circa 10% afgenomen vergeleken met dezelfde periode in 2010. Dit zijn de conclusies uit een onderzoek dat is uitgevoerd door incasso bureau Dun & Bradstreet. In een eerder nieuwsbericht op deze website berichtten wij al eerder dat deze daling werd verwacht.

Alleen in de provincies Noord-Holland, Utrecht, Drenthe en Flevoland steeg het aantal faillissementen waarbij de provincie Flevoland er met kop en schouders uitstak met een stijging van maar liefst 63 procent.

De provincie waar het aantal faillissementen het meest daalde was Gelderland met een daling van 34%. Het aantal bedrijven dat in het tweede kwartaal in Nederland failliet ging kwam uit op een totaal van 1562.

De daling betrof praktische alle sectoren. De grootste daling was waar te nemen in de bouwsector. Deze bedroeg maar liefst 25%. In de sectoren transport en handel bedroeg de daling respectievelijk 4% en 5%, wat beduidend minder is dan het landelijk gemiddelde.

De enige sector die een stijging in het aantal faillissementen kende was de horeca. Deze bedroeg 12%. Maar omdat de horeca van oudsher de beste omzetten realiseert in de zomer is de verwachting dat deze sector in het derde kwartaal weer een daling zal kennen.

Aantal failliete bedrijven verder gedaald geschreven door op